ראשי       מבזקים       צ'אט       שירותים       סלולרי       צור קשר     אני אוכל משמע אני קיים  

"קוסקוס מרוקאי אמיתי"
האשכול הקודם | האשכול הבא
קבוצות דיון גורמה קוסקוס מרוקאי אמיתי
גרסה להדפסה   שלח לחבר  
Gwenhwyfarצל"ש בפורום גורמה
חבר מתאריך 31.5.03
1067 הודעות
12.08.03, 14:23
לחץ לשליחת EMail למשתמש לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להצגת פרופיל המשתמשלחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך לחץ לשליחת הודעה באמצעות AOL IM  
   קוסקוס מרוקאי אמיתי 
 
אוקיי... מצאתי באתר www.couscous.co.il מתכון לקוסקוס עם כל שלבי ההכנה, הייתי שמה לכם את המתכון של אמא אבל אמא קונה קוסקוס מוכן ורק מתבלת ומכינה מרק טעימי... אז הנה המתכון מתוך האתר :

החומרים הדרושים להכנת גרגירי הקוסקוס :
1 ק"ג סולת
3 כוסות מים
1/4 כוס שמן
כף מלח
כפית כורכום
1.5 כוסות מים לאידוי
ליטר מים
סלרי
בצל
כף מרק עוף

הכלים הדרושים:
קערה רחבה ושטוחה
סיר למרק
סיר לאידוי (המתאים לסיר המרק)
נפה לקוסוקוס
כף גדולה

אופן ההכנה:
שלב 1:
את הסולת שופכים לתוך הקערה.
מוסיפים באופן הדרגתי את המים ובתנועה סיבובית יוצרים מהסולת ומהמים גרגרים. לאחר שמוסיפים את כל המים, יש להעביר את הגרגרים דרך הנפה- כדי שהגרגרים יהיו אחידים.

שלב 2:
את סיר המרק ממלאים כליטר מים ומוסיפים את הסלרי, הבצל ומרק העוף (כדי שהגרגרים יספגו מין הטעם) מרתיחים על להבה גבוהה.
את הגרגרים שמים בתוך סיר האידוי, ולאחר מכן מניחים על סיר המרק- על להבה גבוהה, בערך כחצי שעה.
הסימן שהגרגרים מוכנים לשלב הבא- שהמתאר של הגרגרים הופך למעין
שקוף.
הופכים את הסיר עם הגרגרים לתוך הקערה הרחבה ומפרידים בין הגרגרים
בעזרת, כף גדולה.
מוסיפים לגרגירים כוס וחצי של מים + שמן + מלח + כורכום ומערבבים הכל.

שלב 3:
בשלב זה מחזירים את הגרגרים לסיר האידוי וממשיכים לאדות אותם על אש בינונית כחצי שעה נוספת.


שלב 4 :
כשניתן לראות את האדים יוצאים דרך הגרגרים בסיר האידוי- גרגרי הקוסקוס
מוכנים.
יש להפוך אותם שוב לקערה הרחבה ולכסות את הקערה במגבת- כדי שימשיך
האידוי.
גרגירי הקוסקוס מוכנים לאכילה- בדרך כלל, מצרפים לגרגרים מרק ירקות עשיר..

מרק לקוסקוס מרוקני :
החומרים הדרושים:
חצי כרוב לבן
5-7 גזרים
2-3 קישואים
1 בצל
חתיכת דלעת
2-3 עלי כרפס
כוס חומוס מבושל או מקופסא
2 תפוחי אדמה
3-4 כנפי עוף / שוקיים - שאני ממליצה עליהם יותר כי יש בהם יותר בשר
2 כפות מרק עוף
1/2 כפית כרכום
פלפל שחור
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות גדולות. שמים בתוך סיר מלא מים את כל
הירקות , את העוף ואת החומוס ומרתיחים את המרק.
לאחר רתיחה מוסיפים את התבלינים ומבשלים כשעה.
אם המרק המוכן מרטיבים את גרגירי הקוסקוס (לא יותר מידי) ומניחים את
הירקות מעל.

שיהיה בתיאבון !!!!

ולעצלנים שבינינו- תקנו קוסקוס מוכן (עדיף שנעשה ביד- תשאלו בסופר מה הכי מומלץ, תפעלו לפי ההוראות הנ"ל ותכינו מרק ותתלקקו)
וקצת תמונות :

בברכה:

אני מתה הכי בעולם על הגמלמל הנודד המקסים שלייייי
*ר-ק חבר שלי חושב שאני מלכת הקרח !!*
*ר-ק הפרה שלי רוקדת היפ הופ עצבני לצלילי 50 סנט*
*רק אני על פטריות טבעי*
"Make your life be a dream and not your dreams be your Life..."
*** זה הג'חנון האחרון שלי איתכם... ועם הרסק הראשון אני אעלם.. ***
-תודה לכל מכיני החתימות היפות-


| | תגובה עם ציטוט | לראש ההודעה | דווח למנהל הפורום

נעל | העבר לארכיון | מחק | העבר לפורום אחר | מחק תגובות לובי | לפורום | האשכול הקודם | האשכול הבא


© כל הזכויות שמורות לFresh.co.il
Powered by DCForum .