Fresh.co.il      
ראשי
מבזקים
צ'אט
שירותים
קניות
צור קשר
בתיאבון לכולם...

"איזה ויסקי נחשב להכי איכותי שיש ???"
אשכול בארכיון - לקריאה בלבד
האשכול הקודם | האשכול הבא
קבוצות דיון פורום גורמה איזה ויסקי נחשב להכי איכותי שיש ???
גרסה להדפסה   שלח לחבר  
Sonic
חבר מתאריך 25.4.02
855 הודעות
30.04.03, 02:31
לחץ לשליחת EMail למשתמש לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך לחץ להוספת המשתמש לרשימת הICQ שלך  
   איזה ויסקי נחשב להכי איכותי שיש ??? 
 
אשמח אם מישהו ייתן לי רשימה של ויסקים הכי איכותיים שיש כיום ( כנראה שזה יהיה הברמן ) , אבל בכל זאת...

גם אני גר בנצרת עילית


לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום דווח למנהל הפורום

נושא מחבר תאריך הודעה מספר
איזה ויסקי נחשב להכי איכותי שיש ??? Sonic 30.04.03 הצג הכל
  שאלה קצרה, תשובה ארוכה הברמן של הפורוםצל"ש בפורום פורום גורמה 30.04.03 1
     כמו תמיד אצלך - תשובה לעניין ! Sonic 01.05.03 2

לובי | לפורום | האשכול הקודם | האשכול הבא
הברמן של הפורוםצל"ש בפורום פורום גורמה
חבר מתאריך 10.7.02
1529 הודעות
30.04.03, 09:22
לחץ לשליחת EMail למשתמש לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להצגת פרופיל המשתמשלחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך 
   1. שאלה קצרה, תשובה ארוכה 
בתגובה להודעה מספר 0
 
סוגי ויסקי


וויסקי אירי

הוויסקי האירי הנו בעל ארומה ייחודית, מרקמו חלק, טעמו קליל וריחו עדין. להבדיל מהוויסקי הסקוטי, לא תחוש במאפייני העישון, מאחר והוויסקי האירי מעושן באמצעות אש פחמים ולא אש כבול, דבר נוסף שמשפיע על הטעם הוא שיטת הזיקוק.

תהליך הייצור :
הוויסקי האירי מיוצר, בדרך כלל, מתערובת של דגנים המכילה 50% שעורה טרייה (שלא עברה תהליך של ליתות) ו - 50% לתת של חיטה, שיפון ושיבולת שועל, המכיל כמות קטנה מכל סוג.
את התערובת הזו טוחנים ומוהלים במים, ורק לאחר מכן מוסיפים את השמרים ליצירת תהליך התסיסה. תסיסתה של תערובת כזו ארוכה מאחר ויש אחוז גבוה של דגנים שלא לותתו.
זיקוק הוויסקי האירי משלב את שתי שיטות הזיקוק, כלומר, הוא מזוקק בזיקוק דודי כפול ומסיים את הפעם השלישית בזיקוק רציף. הזיקוק המשולש מעניק לו את ריחו וטעמו הקלים, ואת ריח האלכוהול החזק.
טרם אחסון הוויסקי בחביות לשם התיישנות, הוא מדולל במי מעיין עד לרמת אלכוהול של 50%.

הוויסקי האירי מתיישן מינימום 3 שנים, אך המהדרין מיישנים אותו 15 שנה.
בתום התהליך, לאחר היישון, מוהלים היצרנים האיריים את הוויסקי שנוצר בסוגי וויסקי אחרים אותם קנו מיצרנים אחרים, איש איש על פי אמונתו ואומנותו. ומכניסים שוב להתיישנות של שישה חודשים למטרה של התמזגות כל הטעמים.

מותגים מפורסמים :
פאדי אולד בוש בושמילס ג'ימסון


וויסקי סקוטי מעורבב

וויסקי סקוטי עשוי מלתת ודגנים והכנתו היא הסוד השמור ביותר של יצרניו.
בתהליך ייצור הוויסקי באים לידי ביטוי ניואנסים זעירים ביותר, החל מהמרכיבים וכלה בתשוקתו של המזקק להגיע למוצר באיכות מכסימלית.
רק בתחילת המאה ה - 19 החלו למהול את סוגי הוויסקי השונים, למשל מהילת וויסקי על בסיס לתת בוויסקי על בסיס דגנים, אשר נתן טעם עדין ללא פגיעה באיכות הוויסקי וליתר דיוק, הוויסקי המעורבב מורכב מ- 50% - 20% וויסקי לתת נקי, ומ - 50% - 80% וויסקי מעורבב מסוגים ומיצרנים שונים, אותם בחר ה"מאסטר בלנדר", מי בגלל טעמו, מי בגלל צבעו ומי בגלל הארומה המיוחדת שהוא מעניק למוצר הסופי. לאחר יצירת הבלנד המתאים מועברת התערובת להתיישנות בחביות עץ אלון אשר מעניקות לוויסקי את טעמו המיוחד,
ניחוחו המדהים וכן את צבעו הזהוב, למשך תקופת מינימום של 3 ל - 5 שנים ומעלה וככל שהוויסקי יתישן יותר כך איכותו תעלה.
הוויסקי הסקוטי מחולק לכמה קטגוריות אשר נקבעות על פי זמן ההתיישנות של הוויסקי.


דרגות יישון ומותגים מפורסמים :
סטנדרט - התיישנות של בין 5 - 3 שנים. (ג'וני ווקר אדום, ,J&B גרנטס, בלנטיין, פיימוס גראוס )
דלוקס - התיישנות של בין 15 - 12 שנים. ( ג'וני ווקר שחור,שיבס ריגל, דימפל, בלנטיין גולד סיל )
פרימיום - התיישנות של בין 21 - 15 שנים. ( ג'וני ווקר סוויג, ג'וני ווקר גולד, שיבס רבולב )
סופר פרימיום - התיישנות של 21 שנים ומעלה. ( ג'וני ווקר כחול, שיבס אולדסט, רויאל סלוט )


וויסקי אמריקאי

וויסקי בורבון
וויסקי העשוי מתירס, העיסה ממנה הוא מוכן מכילה לפחות 51% תירס וגם אצלו שיעור האלכוהול בתום הזיקוק הסופי לא יעלה על .80% הוא מאוכסן בחביות עץ אלון שעברו השחמה למשך מינימום שנתיים, האיכותיים יותר מתיישנים לפחות 4 שנים.
על מנת שוויסקי יוכל לקבל את השם וויסקי בורבון הוא חייב להיות מיוצר על פי חוק באזור בורבון בארצות הברית ( קנטקי, לואיזיאנה וכו' ) . מכאן, שוויסקי ג'ק דניאלס לא ייכלל בקטגוריה של הבורבונים וזאת משום שהוא מיוצר בטנסי.

WHISKEY MASH SOUR
זוהי בעצם טכניקה נוספת להכנת וויסקי ויש מותגים רבים, בעיקר מסוג בורבון, שבתהליך הייצור שלהם משתמשים בטכניקה זו. על תוויות מותגים אלו ניתן לפגוש באותיות קידוש לבנה המציינות את השימוש בטכניקה זו, ראה דוגמא ב"ג'ים בים". מי שמכין וויסקי בשיטה זו, לוקח כ - 25% מהנוזל שסיים לתסוס, ומעביר אותו לתירוש של הוויסקי החדש, התוספת של הנוזל
המותסס, מאיטה את תסיסת התירוש, ומאריכה את זמנה כמעט בחצי, בנוסף היא מעניקה לוויסקי רובד נוסף של טעם מתקתק.

דרגות יישון ומותגים מפורסמים :
סטנדרט - התיישנות של 4 שנים. ( פור רוזס, ג'ים בים לבן, מקורמיק )
דלוקס - התיישנות של 8 שנים. ( ווילד טרקי, ג'ק דניאלס, ג'נטלמן ג'ק, ג'ים בים שחור )




וויסקי קנדי

על פי החוק, הוויסקי הקנדי חייב להיות מיוצר בקנדה, גם אם הוא עובר בשלב האריזה לארץ אחרת. הקנדים החלו לייצר וויסקי במאה ה - 18 , לאחר המהפכה האמריקאית, קנדים שהגיעו לאזור החדש גילו להפתעתם קרקע עשירה במיני דגנים ורבים מהאיכרים החלו בזיקוק וייצור וויסקי. הזינוק הגדול של הוויסקי הקנדי התרחש לאחר תקופת היובש ששררה בארצות הברית.
כאשר האמריקאים, שהיו צמאים לוויסקי, החלו לייבא וויסקי מקנדה ועד מהרה גילו את טעמו המשובח - מאז הוויסקי הקנדי הוא מותג בינלאומי.

תהליך היצור :
התירוש, המבוסס ברובו על תירס, עובר תסיסה בת מספר ימים, באמצעות שמרים. לאחר התסיסה, עוברת הבלילה למזקקת קופיי, עד ששיעור האלכוהול מגיע ל - .92% בתום הזיקוק, עובר הוויסקי הקנדי לחביות עץ, שלפני כן שימשו לייצור בורבון, ליישון בן שנתיים מינימום.
לאחר היישון, נוהגים למהול אותו ב - 14% וויסקי שיפון, ולהוסיף לו קרמל, כדי לחזק את הטעם והצבע החיוורים. כך שבסופו של התהליך, יהיה היחס בין התירס לשיפון 1/7 , כלומר על כל 7 יחידות של תירס יחידה אחת של שיפון.

מותגים מפורסמים :
קראון רויאל קנדיאן קלאב סיגרם וי. או

אזורי וויסקי

" אין דבר כזה וויסקי רע, פשוט יש וויסקים שהם טובים יותר מוויסקים אחרים"
וויליאם פולקנר ( 1897 - 1962 )

רגע השיא בטיול לסקוטלנד היה כשהתיישבתי עם בקבוק של מאלט משובח, על אחת
הגבעות המשקיפות אל אגם הלוך נס, בציפיה לפגוש את המפלצת המפורסמת.
המאלטים הסקוטים מיוצרים בסוגים שונים ומגיעים מחמישה אזורים עיקריים, כשבאזור הספיסייד ממוקמות מרבית המזקקות.

בוחרים את הסוג...

SINGLE MALT- זהו הסוג הנפוץ ביותר, המיוצר מ - 100% שעורה שעברה תהליך של הנבטה, אך המותגים, הם עדיין שונים אחד מהשני :
למרות המרכיבים הזהים בכל בצבעים, הריחות והטעמים.
על מנת לייצר סוג זה, חייבת המזקקה לערבב וויסקים שיוצרו באותה מזקקה.
VATTED MALTS - זהו סינגל מאלט אשר נבדל מעצם העובדה שהוויסקים המשמשים
לערבוב הסופי, מגיעים ממזקקות שונות.
VINTAGE SINGLE MALT - סוג חדש של וויסקי אשר מתקבל, בשנים נבחרות בהן
הוויסקיהמיוצר יוצא מן הכלל באיכותו ובטעמו.
SINGLE CASK WHISKIES - סוג המאלט האיכותי ביותר, בעוד סוגי ההמאלטים
האחרים מעורבבים מוויסקים שהגיעו מחביות שונות, סוג זה מיוצר כאשר הוויסקי שייושן בחבית מסוימת יצא מיוחד וייחודי באיכותו וטעמו.
WOOD FINISH SINGLE MALT - חלקם של המאלטים מיושנים בתום התהליך,
תקופה נוספת של כמה חודשים בחביות מיוחדות שבעברת שימשו ליישון משקאות
אחרים כגון: שרי, מדירה, קוניאק

יוצאים לטיול...

את הטיול בסקוטלנד ניתן להתחיל באנגליה ומשם לקחת אוטובוס לסקוטלנד או לקחת טיסה ישירה ל"אדינברו" ( edinburuh ) . בכל מקרה אנו נתחיל את מסע מהדרום לצפון.
LOWLANDS - באזור זה אשר נמצא מדרום לגלזגו בירתה של סקוטלנד, ישנם מספר
קטן ביותר של מזקקות.
המאלטים אשר מגיעים מאזור זה מאופיינים בטעמים חלשים ומתיקות מרומזת. ולכן הוא מומלץ לכל השתיינים המתחילים שזה עתה נכנסו לעולם המאלטים.
מרבית המזקקות מאזור זה נסגרו, אך עדיין ישנם כמה מזקקות שיזכרו לדורות, כגון : "מאגדאלן" שנסגר כבר בשנת .1983

מזקקות מפורסמות :
גלן קינצ'י ליטלמייל האוכנטוסן.

HIGHLAND - אזור ההיילנד מתחיל מצפון דיאגונל ממשיך מערבה לעבר גרנוק
ודמברטון ועד לפרכט במזרח. זהו האזור הגדול ביותר בסקוטלנד ובו מספר מזקקות מאד גדולות ומפורסמות. המאלטים שמגיעים מאזור זה מאופיינים בטעמים יבשים, מעושנים בכבול ובעלי גוף בינוני. במספר מאלטים מאזור זה אנו נבחין בטעם מלוח שמתקבל כתוצאה מהבריזה הימית שנספגת בחביות.

מותגים מפורסמים :
דלויני דלמור גלן גויה היילנד פארק ) אורקני ( סקפה ) אורקני ( גלן מורנג'י.

SPEYSIDE - המאלטים המגיעים מאזור זה נחשבים ליהלום שבכתר. הם פרותיים
מאד בטעמם, מאוזנים ומעט מעושנים. זהו האזור הצפוף ביותר ובו כ - 47 מזקקות, הממוקמות בין הנחלים הזורמים בכל מקום. גבולות האזור הן אינוורנס בצפון, נהר באונדד במערב ונהר דה ורון במזרח. אולם ישנם מספר מזקקות הממוקמות מחוץ לגבולות אלו ומקבלות את שם האזור.

מותגים מפורסמים :
גלן ליווט סטרטאילה גלן פידיך בלוויני קנוקנדו גלן גרנט מקלן.

ISLAY - תדמיינו לכם מאלט עם גוף מלא, מעושן ומלוח וכך תקבלו את המאלטים
המגיעים מאזור זה. זהו אזור קטן בתוך העירה הברידס, הממוקמת במערב סקוטלנד ובה כ - 9 מזקקות בלבד.

מותגים מפורסמים :
בואומור לפרוייג לגבולין.

SKYE - באזור זה ממוקמת לה מזקקה אחת בלבד, אשר ניהנת מאופי ומטעמים שלא
מוצאים בשום מאלט אחר כגון : פלפל חריף. למאלט מאזור זה גוף מלא וטעם סיום ארוך.

מותג מפורסם טליסקר.

לאחר ישיבה ממושכת על הגבעה ולאחר ששתיתי את בקבוק המאלט המשובח, הופיעו
לפתע המפלצות המפורסמות, כנראה שגם מספרי האגדות הסקוטים היו אחרי בקבוק או שנים.


כל הסקירה הנ"ל נרשמה ע"י דורין קופיט ומופיעה באתר drinkim.co.il


לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום
Sonic
חבר מתאריך 25.4.02
855 הודעות
01.05.03, 15:53
לחץ לשליחת EMail למשתמש לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך לחץ להוספת המשתמש לרשימת הICQ שלך  
   2. כמו תמיד אצלך - תשובה לעניין ! 
בתגובה להודעה מספר 1
 
אגב - זה בשביל עבודה לבצפר חחח החלטתי לעשות על אלכוהול

גם אני גר בנצרת עילית


לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום

מחק | העבר לפורום אחר | מחק תגובות לובי | לפורום | האשכול הקודם | האשכול הבא


© כל הזכויות שמורות לFresh.co.il
Powered by DCForum