ראשי       מבזקים       צ'אט       שירותים       צור קשר     שנה טובה וגמר חתימה טובה לכל חברי הפורום ולכל עם ישראל !  

פרש

"המדריך המלא והמצולם להכנת צ'ולנט(חמין)"
אשכול בארכיון - לקריאה בלבד
האשכול הקודם | האשכול הבא
קבוצות דיון גורמה המדריך המלא והמצולם להכנת צ'ולנט(חמין)
גרסה להדפסה   שלח לחבר  
לידורmanager
חבר מתאריך 26.10.01
9770 הודעות
26.10.03, 17:39
לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך 
   המדריך המלא והמצולם להכנת צ'ולנט(חמין) 
 
צ'ולנט (ידוע בכינויו "חמין")מוכן אצל עדות רבות לכבוד שבת קודש.
יש לו גרסאות רבות.
הבאתי עדות מתועדת של הצ'ולנט שאני מכין בביתי(מעטים הם הבתים שהאישה מכינה בהם את הצ'ולנט.אין לי הסבר מדעי לכך.....)וכמו כן-הסברים ומורה נבוכים כיצד להכין פ33ה של חמין.

1.ראשית-לילה לפני ההכנה יש לשים את הקטניות בקערה עם מים.בתמונה שלפנינו
-שעועית,חיטה וחומוס.
שכחתם לשים לילה לפני?לא נורא.שימו בקערה מים רותחים והכניסו את הקטניות לתוכה.לאחר כשעה הכל יתנפח כאילו היה לילה שלם.
בכל מקרה,חשוב להחליף את המים לפחות פעמיים כדי לנקות מהלכלוך של הקטניות,ורצוי גם לברור אותם לפני הכנסתם לסיר הבישול.


2. בשר גולש.המומלץ ביותר לשים בחמין.מיועד לבישול איטי בקדירה.כמו כ-גם אסאדו(קשתית=שפונדרא )יעשה עבודה ניפלה.אין צורך לבשלו לפני כן.

3.רגל בקר.אולי זה נראה לא טוב.אולי האסוציאציה שניסרו רגל של פרה קצת מרתיעה אנשים.....אבל הרגל של הפרה עושה עבודה מצוינת ומצעידה את הצ'ולנט קדימה....... .כדי לבחור רגליים בשרניות שבתוכם יש "מרך" כמו שהאשכנזים מכנים את הבשר שבתוכו.


4. ביצים.מומלץ לחמם ביצים קשות בסיר רגיל.אנו נשתמש בהם בסוף תהליך הבישול ונדחוף אותם לסיר העמוס .


5.קישקע.כמו שלא תשכחו לשים דובדבן מעל הקצפת בגלידה,כך גם בקישקע שמהווה את הדובדבן שבחמין.נותן טעם מיוחד,וגם טעים באופן מדהים כשלעצמו.
יש כאלו שמכינים את הקישקע לבד(כמו סבתא של זוגתי),אבל אפשר להשיג היום קישקע מוכן של זולגובק,טיבון ויל וכו' ברשתות.


ולאופן ההכנה:

6.קחו סיר שיספיק לדעתכם לכמות החמין שברצונכם להכין.שימו שכבה של כחצי ס"מ שמן זית(מומלץ שמן זית ולא סויה.יותר בריא ויותר טעים).

7.חממו מעט את השמן ושימו בתוכו את בשר הבקר ואת עצמות הרגלים.טגנו אותם קלות מכל הצדדים(כל זאת-על מנת שהבשר לא יתפרק במהלך השהיה הארוכה בסיר).


8.הוסיפו את תפוחי האדמה והבצלים(יש כאלו שחותכים בצל ומטגנים אותו בהתחלה-אני שם בצלים שלמים).



9. מייד לאחר הוספת תפוחי האדמה והבצלים-יש לשים את התבלינים.
התבלינים הם:
1 כף פפריקה מתוקה
2-3 כפות של אבקת מרף עוף
1 כפית מלח
1/2 כפית של תבלין לסטק
1 כפית של אבקת שום/שום גבישי (אפשר גם לשים כמה שיני שום שלמים ).

לערבב את הכל טוב-טוב בתוך הסיר .

10.להוסיף את הקטניות. לא לערבב! יש לתת לבשר ותפוחי האדמה להיות בתחתית הסיר ולגריסים להיות בחלקו העליון.



11. למלות מים רותחים(לחמם בקומקום) עד לגובה של הגריסים ולא מעבר לזה.


12.יש לכסות את הסיר ולהביא לרתיחה,ואז להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עוד כשעה-שעה וחצי על אש נמוכה.


13.לאחר כשעה של בישול-יש לשים את הביצים בתוך הנוזלים של החמין(רצוי לנקות אותן לפני כן בסבון...הם אמורים להיות עם קליפתן בתוך החמין ובסה"כ כולנו יודעים מאיפה הם יצאו להן....),וכן להכניס את הקישקע בחלקו העליון של הסיר בזהירות כדי שלא יתפרק-יתפוצץ.
ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כחצי שעה-ואז אפשר להעביר את הסיר לפלטה של שבת/לתנור בחום נמוך להמשך שהיה של החמין עד לשבת בבוקר/צהרים.

שיהיה בתאבון......

גמני מילואימניק קרבי גאה

"הבן שלי צלצל אלי", סיפר, "ואמר לי 'אבא - צריך פה מטוסים,אבל מטוסים לא באו. אתה יודע למה? כי אריאל שרון, בן אליעזר והרמטכ"ל החליטו לשלוח חיילים למות במקום לשלוח מטוסים. כך הם ייראו יותר טוב בסי.אן.אן'. "נכון, יכול להיות שהם הצילו שלושה ערבים מסריחים - אבל שלחו אותך למוות". ( מתוך דברי אביו של אייל צימרמן הי"ד שנהרג בג'נין. )


לראש ההודעה | דווח למנהל הפורום | הפוך כיוון תצוגה

נושא מחבר תאריך הודעה מספר
המדריך המלא והמצולם להכנת צ'ולנט(חמין) לידורmanager 26.10.03 הצג הכל
  נראה טעים מאוד הברמן של הפורוםצל"ש בפורום גורמה 26.10.03 1
  לגבי "הדובדבן" אבי האומהmanager 27.10.03 2
  אחשלו, מה עם ראש שום? moshebs 27.10.03 3
  וואלה ביום שבת נכין את זה ספרדי 27.10.03 4
  אצלנו זה די שונה ZiZi 27.10.03 5
     זה רק תחילת ההכנה...... לידורmanager 28.10.03 9
  כול הכבוד על ההשקעה יוצא מן הכלל לידור aro2000 28.10.03 6
  כל הכבוד - אצלי במשפחה זה קצת שונה גל דיסקין 28.10.03 7
     משפחתי כמו הדיסקינים. RedDevil 28.10.03 8
     אנחנו כמעט אותו הדבר- לידורmanager 28.10.03 10
  אנחנו, "בבלקן", אוכלים גיוואטש ביסמרק 30.10.03 11
  כל הכבוד לך לידור! אפס שתיים 19.11.03 12

לובי | לפורום | האשכול הקודם | האשכול הבא
הברמן של הפורוםצל"ש בפורום גורמה
חבר מתאריך 10.7.02
6986 הודעות
26.10.03, 22:01
לחץ לשליחת EMail למשתמש לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להצגת פרופיל המשתמשלחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך 
   1. נראה טעים מאוד 
בתגובה להודעה מספר 0
 
מתאים מאוד לשבת בשעות הבוקר המאוחרות, עם כוס יין אדום יבש...



© הברמן של הפורום- על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל benedictine@walla.co.il


לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום | הפוך כיוון תצוגה
אבי האומהmanager
חבר חדש
2628 הודעות
27.10.03, 00:22
לחץ לשליחת EMail למשתמש לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להצגת פרופיל המשתמשלחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך 
   2. לגבי "הדובדבן" 
בתגובה להודעה מספר 0
 

את הקישקע הקנוי אני נמנע מלאכול ,משום טעם הלוואי התעשייתי שבו.עדיף משהו ביתי.
בנוסף למה שהזכרת,כף רסק עגבניות ,וצרור עלי פטרוזיליה ינטרלו את טעם הלוואי השומני.



לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום | הפוך כיוון תצוגה
moshebs
חבר מתאריך 24.12.01
4027 הודעות
27.10.03, 00:40
לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך 
   3. אחשלו, מה עם ראש שום? 
בתגובה להודעה מספר 0
 
   האמן לי - תכניס לשם ראש של שום מפורק לשיניים (עם הקליפה), ולא תצטער...


לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום | הפוך כיוון תצוגה
ספרדי
חבר מתאריך 24.8.02
5824 הודעות
27.10.03, 02:07
לחץ לשליחת EMail למשתמש לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך לחץ לשליחת הודעה באמצעות AOL IM לחץ להוספת המשתמש לרשימת הICQ שלך  
   4. וואלה ביום שבת נכין את זה 
בתגובה להודעה מספר 0
 
ניראה אחלה מתכון



לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום | הפוך כיוון תצוגה
ZiZi
חבר מתאריך 3.11.01
11317 הודעות
27.10.03, 18:48
לחץ לשליחת EMail למשתמש לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להצגת פרופיל המשתמשלחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך 
   5. אצלנו זה די שונה 
בתגובה להודעה מספר 0
 
פה זה יותר מרק
אצלנו זה יותר.....
איך אפשר להסביר את זה?
פחות נוזלים


לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום | הפוך כיוון תצוגה
לידורmanager
חבר מתאריך 26.10.01
9770 הודעות
28.10.03, 17:16
לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך 
   9. זה רק תחילת ההכנה...... 
בתגובה להודעה מספר 5
 
למחרת בשבת בבוקר אכן יש הרבה פחות נוזלים והצבע כבר של צ'ולנט.

גמני מילואימניק קרבי גאה

"הבן שלי צלצל אלי", סיפר, "ואמר לי 'אבא - צריך פה מטוסים,אבל מטוסים לא באו. אתה יודע למה? כי אריאל שרון, בן אליעזר והרמטכ"ל החליטו לשלוח חיילים למות במקום לשלוח מטוסים. כך הם ייראו יותר טוב בסי.אן.אן'. "נכון, יכול להיות שהם הצילו שלושה ערבים מסריחים - אבל שלחו אותך למוות". ( מתוך דברי אביו של אייל צימרמן הי"ד שנהרג בג'נין. )


לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום | הפוך כיוון תצוגה
aro2000
חבר מתאריך 9.6.02
1813 הודעות
28.10.03, 00:50
לחץ לשליחת EMail למשתמש לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להצגת פרופיל המשתמשלחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך לחץ לשליחת הודעה באמצעות AOL IM  
   6. כול הכבוד על ההשקעה יוצא מן הכלל לידור 
בתגובה להודעה מספר 0
 
  

הקרדיט לחתימה נמסר ל GIVALD


לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום | הפוך כיוון תצוגה
גל דיסקין
חבר מתאריך 1.8.02
8817 הודעות
28.10.03, 15:45
לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להצגת פרופיל המשתמשלחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך 
   7. כל הכבוד - אצלי במשפחה זה קצת שונה 
בתגובה להודעה מספר 0
 
   א. כל נושא בישול הצ'ולנט נמצא בידי נשות המשפחה.
ב. הצ'ולנט הרבה פחות מרקי ויותר מוצק.
ג. הביצים מבושלות בתוך הצו'לנט עצמו וכך מקבלות גוון חום.
ד. הצ'ולנט נמצא לפחות 12 שעות בתנור (אחרת זה נחשב קיצור דרך...).

מידע נוסף על ההכנה אני לא יודע, כי כגבר הנשים לא משתפות אותי בסודות הצ'ולנט המשפחתי.

בברכה,
גל דיסקין


http://SciFi.Fresh.co.il - פורום מד"ב ופנטזיה
http://Programming.Fresh.co.il - פורום תיכנות

לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום | הפוך כיוון תצוגה
RedDevil
חבר מתאריך 10.7.02
11886 הודעות
28.10.03, 17:10
לחץ לשליחת EMail למשתמש לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך 
   8. משפחתי כמו הדיסקינים. 
בתגובה להודעה מספר 7
 
בברכה,
RedDevil
מנהל פורום ספורט
http://www.fresh.co.il/dcforum/dcboard.cgi?az=list&forum=Sport&conf=Sport


לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום | הפוך כיוון תצוגה
לידורmanager
חבר מתאריך 26.10.01
9770 הודעות
28.10.03, 17:20
לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך 
   10. אנחנו כמעט אותו הדבר- 
בתגובה להודעה מספר 7
 
הצ'ולנט אצלי גם הרבה פחות מרקי.שוב-מדובר כאן בהתחלה של עשיית החמין.לאחר כשעתיים בישול על גז הוא עובר לפלטה של שבת ושוהה שם מיום שישי לפני כניסת שבת-בערך בשעה 17:00, ועד לשבת בבוקר בשעה 11:00(18 שעות!) כך שהוא מתבשל היטב,רוב הנוזלים מתאדים והכל מקבל צבע יפה יותר.

גמני מילואימניק קרבי גאה

"הבן שלי צלצל אלי", סיפר, "ואמר לי 'אבא - צריך פה מטוסים,אבל מטוסים לא באו. אתה יודע למה? כי אריאל שרון, בן אליעזר והרמטכ"ל החליטו לשלוח חיילים למות במקום לשלוח מטוסים. כך הם ייראו יותר טוב בסי.אן.אן'. "נכון, יכול להיות שהם הצילו שלושה ערבים מסריחים - אבל שלחו אותך למוות". ( מתוך דברי אביו של אייל צימרמן הי"ד שנהרג בג'נין. )


לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום | הפוך כיוון תצוגה
ביסמרק
חבר מתאריך 29.3.03
651 הודעות
30.10.03, 02:42
לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להצגת פרופיל המשתמשלחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך 
   11. אנחנו, "בבלקן", אוכלים גיוואטש 
בתגובה להודעה מספר 0
 
   זה מאכל ממשפחת הלצ'ו, שמקובל בחלק גדול ממדינות הבלקן.
הנה מתכון, אם כי הוא שונה לחלוטין מהגיוואטש שלנו.
http://images.maariv.co.il/channels/4/ART/448/549.html

בגיוואטש שלנו אין חצילים ונדמה לי שגם אין קישוא. יש, לעומת זאת, הרבה במיה ולפעמים שמים גם אפונה בשביל לגוון. העיקרון עם הגיוואטש - המון ירקות שמתבשלים במיץ של עצמם במשך שעות ארוכות. אנחנו מוסיפים גם בשר (בד"כ עוף), אבל כעיקרון זו מנה צמחונית. מה שכן, כדאי מאוד להוסיף ביצים, כדי לקבל ביצים חומות.

כמובן שגם טשולענט אוכלים אצלנו, רק שאין בו קישקע והכי חשוב: אין אבקת מרק!
אבקת מרק זה פשוט זבל מרוכז, ובתבשילים טובים כמו טשולענט או דג'יוועטש בוודאי שאין צורך בו.


http://groups.yahoo.com/group/balkanhr/


לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום | הפוך כיוון תצוגה
אפס שתיים
חבר מתאריך 4.11.01
413 הודעות
19.11.03, 21:25
לחץ לשליחת הודעה פרטית למשתמש לחץ להוספת משתמש זה לרשימת החברים שלך 
   12. כל הכבוד לך לידור! 
בתגובה להודעה מספר 0
 
   גירסא לעצלנים שעדיין אוהבים לאכול טעים:

לקנות סיר לבישול איטי.

לשים בתחתית הסיר 3-4 גרונות של הודו, או עצמות. לשים את הקטניות מעליהם, לאחר ההשריה והשטיפה, כמובן. לפזר כמה תפודים קלופים. להוסיף בשר, אני מעדיפה וממליצה, בחום, על בשר ראש. לשים מים רותחים, מלח, כף אבקת מרק וזהו. (שום בחמין? מאיפה זה בא?) לקלף בצל אחד ולחתוך ל-2 או 4 ולשים מעל. אפשר להוסיף למעלה עוד תפוחי אדמה. את הביצים, בלי בישול, אני שמה למעלה. את הקישקע, אני קונה מטוגן, כך שגם אותו אני שמה למעלה.

אם אתם לא רוצים להשקיע בסיר לבישול איטי, אפשר לעשות כמו בגירסא של לידור. גם כאן, הייתי מקמצת בתיבול, מוותרת על העצמות רגל (העצמות נותנות טעם, אין ספק, אבל, אפשר להסתפק בעצמות זולות יותר. מטגנת רק את הבצל הקצוץ ומוסיפה את כל השאר.

אני מבשלת את החמין, לפני שהוא נכנס לשכון בתנור, כ-חצי שעה בלבד. גם כאן, אני לא מבשלת את הביצים מראש.

כי לא יטוש ה' עמו ונחלתו לא יעזוב. (תהילים צ"ד)


לראש ההודעה | מחק תגובה | דווח למנהל הפורום | הפוך כיוון תצוגה

מחק | העבר לפורום אחר | מחק תגובות לובי | לפורום | האשכול הקודם | האשכול הבא


© כל הזכויות שמורות לFresh.co.il
.